Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Varbergs GIF Fotboll P14

Följ

P14

Följ oss för uppdateringar
Följ
Varbergs GIF Fotboll
Fotboll
P14
Tabell
Lag M V O F P
1 Tvååker/Galtabäck 8 7 0 1 21
2 Varbergs GIF 9 7 0 2 21
3 IFK Fjärås 2 9 6 1 2 19
4 LGM 9 6 0 3 18
5 Stafsinge IF 9 5 1 3 16
6 Onsala BK 8 4 0 4 12
7 Lerkils IF 8 3 0 5 9
8 Tofta GOIF 2 8 3 0 5 9
9 Apel 99 9 1 0 8 3
10 Lilla Träslövs FF 9 0 0 9 0

Match

Onsala BK

3 - 4
Onsala
10 maj 2014
14:00

Varbergs GIF

Referat

Referat: Onsala BK - Varbergs GIF

Så var det dags för 02-seriens andra match. Denna gång åkte vi norrut och bataljen skulle stå på Onsalas konstgräsplan. En fin sådan, fast då vi nu enbart tränat på gräs några veckor, något ovant. Göteborgs- och Kungsbackalagen brukar hålla en ganska bra nivå och i kombination med ett år äldre spelare insåg vi på förhand att matchen skulle bli jämn. Onsala hade även de besegrat TFF, dock med mindre siffror äv vi, 9-2.

Onsala startade mycket intensivit och vi märkte direkt att den fysiska nivån skulle bli betydligt högre och tuffare än hemma mot "varbergslagen" och domaren lät många situationer passera som vår Carlos skulle blåst öronbedövande för. Det kändes i alla fall bra att ha genomfört Horredscupen och fått en försmak av detta men i första halvlek var vi lite för "snälla".

Trots Onsalas anstormning kunde vi dock göra både första och andra målet på effektiva kontringar. Onsala kom dock tillbaks och lyckades kvittera innan halvtid till ställningen 2-2.

Vi tog ett snack i pausen om att vi måste öka intensiteten och aggresiviteten och verkligen visa att det är vi som ska ha bollen i alla lägen och inte vika ner oss, även om spelaren vi möter i närkamp är huvudet högre.

Det gav resultat i andra halvlek. Vi låg närmre spelararna i markeringarna och kämpade till oss bollen i många fler lägen och redan efter 3-4 minuter kunde vi sätta ledningmålet. Dock kunde Onsala återigen kvittera men nu hade vi flyttat upp spelet betydligt jämfört mot första halvlek och presterade fler chanser. Bl a hade vi ett skott från vänsterkanten som via ribbans undersida tog i stolproten och det är fråga värt om den inte var inne och studsade ut på hjulet... Det får vi aldrig veta men mål fick vi inte. Med 10 min kvar kunde vi droppa ner bollen till mittmittläge varpå ett väl avvägt lobbskott letade sig in under ribban till 4-3.

10 minuters nervpirrande försvar återstod men grabbarna spelade säkert och lugnt och höll undan till en fin seger. Denna tar vi med oss och smaskar på och säger Grattis till en finfin insats!

Mårten